Kobalt

Klant

Kobalt

Categorie

Website

Project Datum

Maart - April, 2019

Opdracht

In het eerste half jaar van 2019 liep ik stage bij Kobalt. Na een tijdje besloten zij dat ze toe waren aan een nieuwe huisstijl en bovenal aan een nieuwe website. Ik kreeg de eer om deze website te vormgeven. De inhoud van de website moest bestaan uit een homepage met een overzicht, een pagina over kobalt, een pagina met de verschillende cases (opdrachten) die zij hadden gedaan, een pagina met vacatures, een pagina die doorlinkt naar de blog van Kobalt en een contact pagina. Niet alleen mocht ik deze website vormgeven, ik mocht hem ook grotendeels coderen samen met mijn collega’s. Dit vond ik heel cool want hier wilde ik al langere tijd meer over leren en het ging me vrij goed af, al zeg ik het zelf.

Aan de slag

Ik ben begonnen bij het ontwerpen van een losstaande case pagina, hiervoor heb ik de case van tiemliner gebruikt. De website is opgebouwd uit een soort blokken, deze blokken kun je in elkaar klikken en dat vormt dan een pagina. Zo heb je bijvoorbeeld een blok met alleen een afbeelding, of alleen een stuk tekst, dit blok kan verschillen van breedte. Daarnaast heb je ook blokken waarbij je bijvoorbeeld links tekst hebt en rechts een afbeelding die doorloopt tot de rand van je scherm. Ik heb me bij deze website erg gefocust op de tussenruimtes tussen de blokken maar ook tussen de afbeeldingen en de tekst en tussen de titel en de tekst. Doordat alles zo perfect mogelijk is uitgelijnd ziet de website er heel strak uit, dat maakt het professioneel. Vanuit de case pagina ben ik verder gegaan met de andere pagina’s, doordat ik al een hele grote basis had was dit een stuk makkelijker. Er waren veel ‘blokken’ die ik op andere pagina’s kon hergebruiken.

Coderen

Toen de hele website was ontworpen heb ik mezelf gestort op het coderen. Bij het coderen maakte we gebruik van een framework genaamd JigSaw. Hierdoor werd de website echt een soort puzzel. We bouwde de verschillende blokken in verschillende stukken code, deze stukken code riepen we daarna terug op de desbetreffende pagina die we aan het bouwen waren en hierdoor klikten de blokken als een soort puzzelstukjes in elkaar. Doordat je we al die blokken in een apart stukje code hadden gebouwd waren ze makkelijk te hergebruiken. Als je voor elke pagina die je wilt bouwen apart al die blokken in elkaar moet gaan zetten is dat best lastig. Maar als je hetzelfde blok steeds kunt terug roepen ben je veel sneller klaar. Ik vond het enorm interessant om al deze dingen te leren en ik ben ook zeker benieuwd naar wat de technische toekomst mij gaat brengen.

Ben je geïnteresseerd in de rest van de website?
Kijk dan op www.kobaltdigital.nl

Meer opdrachten
Let’s talk

Ga samen met mij aan de slag

Contact