Guggenheim

Klant

Mediacollege Amsterdam

Categorie

Huisstijl

Project Datum

Oktober, 2019

Opdracht

Voor het tweede project van mijn 4e jaar op het Mediacollege moest ik een nieuwe dynamische identiteit maken. Guggenheim ging namelijk zogenaamd een nieuw museum openen in Rotterdam, en dit museum moest een eigen identiteit krijgen.

Concept

Een aantal eerdere musea van Guggenheim zijn gebouwd door Frank Gehry, hij zou ook de bouwer worden van dit museum. Frank maakt bij het bouwen van zijn gebouwen vaak gebruik van deconstructivisme. Deconstructivisme is een moderne stijl waarbij bouwwerken een verwarrende collectie willekeurig bij elkaar gepplaatste vlakken en verwrongen lijnen lijken die samen de indruk wekken dat de constructie ieder moment in elkaar kan zakken. Op basis van deze gegevens heb ik mijn concept bedacht, willekeurige vormen. Ook maakt Frank in zijn bouwwerken vaak gebruik van reflecterend materiaal. Reflecterend materiaal in de buitenwereld zal er vaak grijs/blauw uitzien doordat het grotendeels de lucht reflecteerd. Daarom heb ik voor de blauwe en grijs blauwe kleuren gekozen.

Uitwerking

Allereerst ben ik begonnen met het vormgeven van het logo. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van een redelijk strak lettertype aangezien ik dat associeer met zijn bouwstijl. Daarnaast heb ik twee willekeurige vormen over elkaar gezet. Van hieruit heb ik de rest van de huisstijl ontworpen en ben ik aan de slag gegaan met een folder en twee openingsposters.

Meer opdrachten
Let’s talk

Ga samen met mij aan de slag

Contact